Loma!

Loma on vihdoin täällä. Johan sitä on tässä vuosi odotettukin. Talvella oli hieman lomaa myös, mutta mikään ei vedä vertoja kesälomalle. Kesä kuitenkin on ehdottomasti se paras aika vuodesta. Silloin luonto herää todella eloon ja kaikki on kauneimmillaan. Ulkona oleskelu on se paras juttu. Muutenkin pidän patikoimisesta ja pyöräilystä, joten kesällä mahdollisuuksia harrastamiseen on huikeasti. Hommasin jopa uuden polkupyörän. Se on sellainen hybridi eli maastopyörän ja maantiepyörän sekoitus. Siinä on hieman paksummat renkaat, kuin maantiepyörässä, mutta silti ohuemmat, kuin maastopyörässä. Vaihteita löytyy perinteiset (shimano) 21 ja edessä on v-jarru ja takana perinteinen jarru. Hommasin pyörän vain muutama viikko sitten, mutta sillä on tullut jo pyöräiltyä todella paljon. Käyn sillä myös töissä, koska matkaa ei ole kuin sellaiset viitisen kilometriä.

En tiedä olisiko se hieman liian iso pala purtavaksi, jos lähtisin pyörällä mökille. Mökille on matkaa noin 80 kilometriä, joten olisihan se aikamoinen lenkki. Olen kuitenkin mielestäni melko hyvässä kunnossa ja olen pyöräillyt paljon. Ja eihän matka ole se mikä tappaa, vaan vauhti. Kyllähän sitä aikoinaan armeijassakin poljettiin erilaisia pyörämarsseja niillä armeijan surkeilla pyörillä, joten enköhän minä kunnon varusteilla yhdestä mökkimatkasta selviä.

Ainoa huono puoli tosin on se, että selkäreppuun tai rinkkaan ei mahdottomia mahdu. Toisaalta saahan sitä mökillä pyykit pestyä, joten ei tarvitse paljoa vaatteita kantaa mukana. Siellä on myös vanhoja vaatteita ja liinavaatteita, joten siinä mielessä pienikin reppu riittää.

Mökillä myös riittää aina paljon tekemistä. Sellaista pientä puuhastelua on suorastaan loputtomiin. Aina jokin sarana narskuu, jota pitää voidella tai kiristää ja puita voi aina hakkailla talven varalle ja pihapiiriä siistiä. Laiturin onneksi laitoin jo veteen keväämmällä, joten lopuista hommista selviän yksinkin. Olen myös varautunut sadepäiviin melko mukavasti. Tilasin nimittäin muutaman lehden netistä kotiin ja olen tarkoituksella jättänyt ne vielä lukematta, jotta voin niitä sitten mökillä rauhassa selailla.  Olen ehkä hieman nörtti ja minulle tulee kotiin Tieteen Kuvalehti ja Tekniikan Maailma. Toki pidän myös kirjojen lukemisesta. Aloitin lukemaan jo kolmannen kerran Mika Waltarin Sinuhe Egyptiläistä ja joka kerta se kyllä säväyttää. Jotenkin vaikea uskoa, että kuinka tarkasti ja hienosti Waltari osasi kuvailla muinaisen Egyptin elämänmenoa, vaikka ei siellä koskaan käynytkään. Joillakin vain on se lahja, että osaa kirjottaa huikeita tarinoita. Olisi toisaalta mielenkiintoista ottaa osaa jollekin luovan kirjoittamisen kurssille ja kokeilla, saisiko sitä itse mitään kirjoitettua, jos oikein kovasti yrittää. Täytyypä ottaa selvää, josko kansanopistossa olisi sopivaa kurssia…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *